Petr Daněk

Kategorie:

Krátce o naší nabídce

Nabízíme vytvoření originálních a kvalitních chilli omáček na míru, s velkou výhodou oproti konkurenci – dlouhá trvanlivost po rozbalení produktu, bez použití chemických konzervantů. S vlastním atraktivním designem pod vaší vlastní značkou.

  • Navržení od konceptu konkrétních omáček, přes recept, až po vytvoření unikátního designu etiket.
  • Schopnost zajištění velkovýroby ve fungující provozovně s patřičným zázemím a skladem.
  • Více než desetiletá praxe ve výrobě chilli omáček.

Získáte:

  • Perfektní ochucovadla hodící se do hotových pokrmů i na vaření.
  • Vlastní značku velmi chutných chilli omáček s originální a komplexní chutí, kterou vám nikdo jiný nevyrobí.
  • Atraktivní design značky, etiket i lahviček připravených pro koncového zákazníka.
  • Dlouhodobou životnost – po otevření mají chilli omáčky trvanlivost 1-2 roky; před otevřením mnohonásobně déle.
  • Přírodní produkty bez chemických konzervantů, aromat a barviv. Možno ve veganské kvalitě.
  • Stupně pálivosti každé omáčky podle potřeby od „úplného čajíčku“ po nejsilnější světově dostupné chilli.
  • Hutná konzistence, lahodná vůně i přitažlivá struktura každého výrobku značící kvalitu.

Ilustrativní fotky a logo námi vytvořené značky a chilli omáček Chilli Peterson Hot Sauces.

Pokud tápete, doporučujeme ochutnat níže již vytvořené ručně dělané produkty a posuďte sami.

Nabízíme individuální konzultace.

O naší firmě

Historie mé obliby v chilli se začala psát již v raném období mého dětství, kdy jsem požadoval po mámě pikantní jídla, ale nedával pálivému nijak velkou pozornost. Po dlouhé době jezení semtam něčeho pikantnějšího, jsem si při jedení párku v těstíčku s chilli omáčkou za pár korun v mých dvaceti letech uvědomil, že musí určitě existovat kvalitnější alternativy chilli omáček a jal se je hledat. To se psal rok 2008 a skutečně existoval v České republice jeden jediný eshop pojmenovaný podle do té doby nejpalivější chilli papričce. Utracením celých výplat v tomto eshopu za chilli omáčky a mleté papričky jsem se stal doslova závislým na chilli. V té stejné době přicházela v podvědomí nová nejpálivější paprička Bhut Jolokia se svými 1 000 000 SHU a já hned věděl, že ji brzy musím ochutnat. Samozřejmě se mi to brzy povedlo a z Anglie mi přišel balíček se třemi čerstvými Jolokiemi. Dal jsem dohromady dva další šílené kamarády, kteří neváhali jít do extrémně bláznivého nápadu se mnou, a to sníst každý jednu. Nebyl to příliš promyšlený tah, i když jsem si vzal sebou kameru a celé naše 20-ti minutové trápení natočil, protože jsme si sebou vzali jen asi 3 decky mlíka. Tak jsme si sedli do parku u krásného Zámečku v Ostravě-Zábřehu a 20 minut tam prskali, slintali a skučeli. Když už to začalo odeznívat, šli jsme to šli uhasit právě do onoho Zámečku, kde se v nás okamžitě vypařilo asi 7 piv a pár krajíců chleba s božskou škvarkovou pomazánkou(na tu nikdy nezapomenu). Od té doby se Bhut Jolokia nebo také Dorset Naga (podle země a regionu, kde se paprička pěstuje) stala mou stálicí v jídelníčku a nosil ji mletou úplně všude. A samozřejmě s ní občas trápil další kamarády. Tehdá se u mě začalo projevovat kulinářské nadšení a snažil se si doma vařit co nejchutněji. To obnášelo i vaření vlastních chilli omáček, respektive jejich prvních pokusů. Inspirován internetem jsem uvařil v průběhu roku asi 7 chilli omáček a nosil je do práce ochutnávat kolegům. Většina omáček byla opravdu dobrá a povedená na to, že šlo o první pokusy. Avšak jedna chilli omáčka svou chutí převažovala a milovali ji doslova všichni. Byl to náš bestseller Zpečený Indián, dnes ve verzi Original. Tato omáčka dělá kolem 70% z našich prodejů a není se čemu divit, protože její chuť je komplexní a velmi plná, pálivost nepřevyšuje chuť, spíš ji vhodně doplňuje. Zkoušel jsem na podnět několika zákazníků vytvořit tu stejnou omáčku bez chilli, ale opravdu to nefunguje. Spíše naopak, na podnět zase jiných zákazníků jsem po dlouhém ladění vytvořil pálivější verzi Zpečeného Indiána. Dnes už těch verzí jedné chilli omáčky je v prodeji celkem 6 a všechny mají svou klientelu. Zpečený Indián nám též získává výherní místa ve většině soutěžích, kam jej přihlásíme, ať se jedná o porotu nebo hlas lidu. Po delší době jsem si všiml, že recept na tuhle chilli omáčku Zpečený Indián má v sobě vzorec, který dokonale funguje a tak mohou vznikat další báječné chilli omáčky. V současné době mám ve vývoji kolem 30 nových chilli omáček, některé již hotové ale prozatím neuvedené do prodeje. Jsem obrovský gurmán a pevně věřím, že můj mlsný jazýček dokáže rozpoznat výjimečnou chuť, když se některá omáčka opravdu povede. A tak se snažím zkoušet nové a nové neobvyklé kombinace chutí, kterým člověk milující pálivé prostě neodolá. V současné době máme tedy v prodeji pod značkou Chilli Peterson Hot Sauces celkem 6 verzí Zpečeného Indiána (a je už hotová sedmá i osmá, která je má nejoblíbenější, ale její klíčové ingredience zatím neprozradím). Dále máme na mangu založenou jemně pálivou sladko-kyselou chilli omáčku Sweet Kill a středně pálivou silně kořeněnou, tzv. umami chilli omáčku Habanero Tajfún, která nedávno získala čestné 3.místo v soutěži. Vyrábíme i tzv. pyré omáčky, kde jsou v podstatě jen chilli papričky a trocha jemného octa kvůli konzervaci, ve třech verzích – první a nejslabší z nich je Red Demon, což je kombinace mých oblíbených papriček Habanero a Naga Jolokia, která dokáže již solidně zatopit. Druhé silnější pyré a též nejoblíbenější je ovocný Fruity Demon, ve kterém není ani špetka ovoce a přesto se povedlo kombinací správných odrůd chilli vytvořit něco výjimečného. Třetí pyré je to nejpalivější, co prozatím nabízíme a jedná se o kombo 2. nejpálivější papričky světa Trinidad Scorpion Moruga s Bhut Jolokií, protože velká část populace má prostě ráda extrém:-) Momentálně jsem již mimo projekt Chilli Peterson a nabízím mé znalosti a zkušenosti dalším, kdo by měli zájem o vlastní řadu chilli omáček.

Kontaktní údaje

Petr Daněk
Opavská 6125/16a
70800  Ostrava – Poruba
Česká republika
10684948

Kontaktní osoba

Petr Daněk

Kontaktovat velkoobchod

Máte zájem o dlouhodobou spolupráci s tímto velkoobchodem?

Vložením e-mailu souhlasím s podmínkami ochrany osobních údajů.