Výrobou těstovin se zabýváme již 15 let a během roku 2012 jsme začali našim zákazníkům nabízet i čerstvé chlazené těstoviny.
Těstoviny nebo-li pasta, jak se jím nazývá v italštině či v angličtině, existují ve velkém počtu nejrůznějších tvarů. Stále není jasné kde byly těstoviny původně vynalezeny – zda-li v Číně nebo v Itálii. Jasné je ovšem, že Italové se stali těstovinovými specialisty a dovedli pastu k dokonalosti: mráčky, vřetena, kytičky, mušličky – snad každý myslitelný tvar převedli do podoby těstovin. Existuje více než 300 tvarů těstovin, které jsou k sehnání nejenom v Itálii. K čemu je vlastně potřeba tolik různých tvarů pasty? Italové používají ke každému tvaru těstovin jiné omáčky – obecné pravidlo je „čím těžší omáčka, tím širší pasta“. Proto například penne či tagliatelle jsou vhodné v kombinaci s těžšími masovými či houbovými omáčkami. Naopak špagety či linguine jsou fantastické s aromatickými omáčkami z bylinek či rajčat. Pokud si ovšem chcete opravdu pochutnat na výborném těstovinovém pokrmu, tak nejdůležitější je vybrat si dobré a kvalitní těstoviny.
Vít Vaníček
Máte zájem o dlouhodobou spolupráci s tímto velkoobchodem?
Podívejte se na další ze stejné kategorie