From Czech s.r.o. (Jen Dobrý Jídlo - Naše Farma)

Shoptet
Kategorie:

Krátce o naší nabídce

České vyzrálé Bio hovězí maso z naší ekologické farmy s vlastními jatky, balíček je porcován ve 20% odchylce.
Pro zvýšení kvality upřednostňujeme bezstresovou porážku jednotlivých kusů maximálně do výše věku 28 měsíců.
Doba zrání masa je 12-14 dnů. Při porcování je pro zachování nejvyšší kvality maso dle jednotlivých objednávek ihned vakuově baleno. Maso si tak udrží křehkost, šťavnatost a i nadále do doby konzumace pokračuje při teplotě 0-4°C ve zrání.
Vše potřebuje čas, a tak i hovězí zraje dostatečně dlouho ve čtvrtích, aby byla zaručena křehkost a vynikající chuť masa. Biohovězí je cenným zdrojem bílkovin, železa, zinku, selenu a vitamínu B12.
Biohovězí pochází pouze z českých farem, kde jsou povolena výhradně přirozená krmiva v bio kvalitě. Je zde vyloučeno krmení antibiotik, hormonů, masokostních mouček a geneticky modifikovaných surovin.

Co vám nabídneme

  • Shoptet XML feed
  • Nonstop podpora
  • Dárky k větším objednávkám

O naší firmě

DOBRÝ JÍDLO

Jsme česká firma z Českých Budějovic, zaměřená na distribuci českého řemeslného jídla a pití.

Nabízíme českou produkci převážně z Jihočeského kraje od Bio masa po nápoje, potraviny a mléčné výrobky.

Máme přes 1000 českých produktů a vlastní podnikovou prodejnu v Českých Budějovicích.

Prodáváme a nabízíme jen to, co nám chutná nebo rádi pijeme.

O BIO VYZRÁLÉM HOVĚZÍ NAŠE FARMA

Ekologicky vyprodukované hovězí maso obsahuje méně nasycených mastných kyselin, které jsou spojeny s vyšším rizikem kardiovaskulárních chorob. Výzkumy potvrdily, že hovězí BIO maso prokazatelně obsahuje o 50 % více prospěšných omega-3 mastných kyselin než maso z konvenční produkce.

Bio chovy zároveň pečují přirozenou cestou o zvířata a krajinu.

Proces zrání masu dodává silnější chuť a jemnější strukturu, kterou ocení každý gurmet.

O našich produktech

Bio hovězí kližka vyzrálé maso cca 1 kg

Kližka má maso prorostlé vrstvičkami kolagenu, který je nositelem chuti a šťavnatosti. Díky své konzistenci se výborně hodí na dušení ve formě gulášů, ragú či jiných dušených pokrmů. Vysoký obsah kolagenu přispívá pro zdraví kloubů, pleti, vlasů a nehtů. Kližka se musí pomalu táhnout, aby maso krásně změklo. Dá se taky uvařit v celku a podávat s omáčkami.

Bio hovězí krk vyzrálé maso cca 1 kg

Maso z krku je lehce protkané tukem a kolagenem. Výborně se hodí jako mleté maso do
luxusních hamburgerů, boloňské omáčky, do domácích klobásek nebo na sekanou. Kromě toho je určeno spíše na vaření a pomalé dušení, tedy k omáčkám nebo na guláš pro milovníky libovějšího masa. Je skvělou volbou za příznivou cenu.

Bio hovězí ořech vyzrálé maso cca 1 kg

Hovězí ořech je libová a měkká část masa ze zadní kýty. Skládá se ze tří částí svaloviny, které se od sebe oddělují. Hodí se na pečení vcelku nebo na rolády. Pokud je maso vyzrálé, hodí se i na steak nebo jinou minutkovou úpravu (mimo vnější část, která se opravdu hodí jen k dušení či pečení).

Bio hovězí roštěná vyzrálé maso cca 1 kg

Maso z roštěné je krásně mramorované tukem a je tak vhodné na steaky, rostbíf a dušení (roštěnky, stroganoff), ale také třeba na tatarák. Po svíčkové je považován za nejlepší díl masa.
Maso odblaňte, ale neomývejte jej vodou, pouze osušte papírovou utěrkou. Na steaky jej
nakrájejte na 2,5-3 cm silné plátky, na dušení pak 1-2 cm, okraje nařízněte. Do masa během tepelné úpravy nepíchejte, vytekla by z něj šťáva. Po tepelné úpravě nechte odpočinout, šťáva se rovnoměrně rozloží v mase.

Bio hovězí květová špička vyzrálé maso cca 250 g

Květová špička (tabulová špička nebo rumpsteak) má díky plnému tukovému krytí silnou a intenzivní hovězí chuť. Jde o dobré šťavnaté maso vhodné na omáčky či pečeni v celku. Skvěle se hodí na úpravu vařením k typickým českým omáčkám (rajská, koprovka) a dušení na plátky jako náhrada roštěnky. Vyzráté maso je vhodné ugrilovat jako steaky nebo ho upéct v celku a potom nakrájet na tenké plátky. Hodí se také na tatarák.

Bio hovězí přední vyzrálé maso cca 1 kg
Přední hovězí je libové maso, které lze v kuchyni využít na mnoho způsobů. Díky své univerzálnosti ho lze použít k dušení, pečené k omáčkám nebo v guláši (pro milovníky libovějšího masa). Výborné je také pečené vcelku (po marinování) a potom nakrájené na plátky. Při dostatečném mramorování lze upravit jako steak.

Bio hovězí osso bucco vyzrálé maso cca 300 g
Osso bucco je vlastně řez kolínkem i s morkovou kostí, v překladu doslovně kost s dírou. Maso je bohatě protkané kolagenem, vyniká jemností, křehkostí a šťavnatostí. Morková kost pak dodává omáčkám silnou a bohatou chuť. Maso je chuťově výborné a při tom dietní.

Bio hovězí žebra vyzrálé maso cca 1 kg

Maso ze žeber má velmi silnou chuť, pozor ale na jeho tuhost. Hodí se hlavně na úpravu
vařením nebo na polévku.Pokud chcete aby maso ztratilo svou tuhost, musí se upravovat velmi pomalu (táhnout). Pokud jej pomalu pečete či dusíte při nižších teplotách v troubě, krásně změknou. V USA jsou velmi oblíbená na dlouhé, třeba i pětihodinové grilování přiklopené grilem.

Bio hovězí zadní kýta vyzrálé maso cca 1 kg

Zadní kýta je jedním z nejnamáhanějším svalem a nemůže být tedy křehkou partií vhodnou pro minutkovou úpravu. Maso je libové a drobivé a je skvělou volbou pro pomalé úpravy. Neprohloupíte pokud z něj připravíte pomalu pečené maso a následně ho natrháte (trhané maso). Díky své velikosti je tou správnou volbou pro klasiku české kuchyně španělské ptáčky, rolády nebo jako pečeně v celku.

Bio hovězí mleté vyzrálé maso cca 1 kg

Naše mleté maso je tou správnou volbou pro vaše hamburgry, sekané a speciality italské kuchyně jako omáčka bolognese. Je namleto z krku, který obsahuje ten správný podíl tuku a masa. Díky zrání maso oplývá silnou chutí a dostatečnou šťavnatostí. Není soleno, ani nijak dochucováno.

Bio hovězí zadní plec vyzrálé maso cca 1 kg

Zadní plec má jemné vláknité maso, kterým lze nahradit skutečnou svíčkovou. Maso je velmi křehké a měkké a v kuchyni má široké využití. Hodí se na pečení vcelku, libový guláš, perkelt, nakrájený na plátky na závitky či na ragú. Pokud jej pomelete do tataráku, nedá se rozeznat od skutečné svíčkové.

Bio hovězí svíčková vyzrálé maso cca 1 kg

Svíčková je všem známý prémiový kousek hovězího masa. Je to nejméně namáhaný sval, který je tím pádem velmi křehký a hodí se tak na jídla s rychlou přípravou (steaky či tatarské bifteky) nebo tzv. minutky.

Bio hovězí T-BONE vyzrálé maso cca 350 g

T-Bone je nejchutnější steakem z roštěné, je pravidelně mramorován tukem, proto zůstává po úpravě měkký a šťavnatý. Je vhodný hlavně ke grilování. Své jméno dostal po kosti ve tvaru T, dodává masu typický vzhled, ale také silnou chuť.
Patří mezi nejoblíbenější steakovou partii vůbec.

Kontaktní údaje

From Czech s.r.o. (Jen Dobrý Jídlo - Naše Farma)
U Černé Věže 17
37001  České Budějovice
Česká republika
08097160
DIČ

Kontaktní osoba

Petr Šavel

Kontaktovat velkoobchod

Máte zájem o dlouhodobou spolupráci s tímto velkoobchodem?

Vložením e-mailu souhlasím s podmínkami ochrany osobních údajů.