Prodej hovězího i vepřového masa, slaniny, šunky, uzenin a dalšího. Maso si sami bouráme, necháváme ho odležet a vyzrát. Přímo u prověřených chovatelů si vybíráme konkrétní kusy dobytka – dohlížíme na stravu, zacházení se zvířetem i na porážku.
Záleží nám na tom, co jíte, a chceme, aby vám chutnalo! Nabízíme vám proto to nejlepší maso, které známe. Vzkřísili jsme a zdokonalili zapomenuté postupy a oslovili chovatele tradičních českých plemen. Díky tomu můžeme na Váš stůl dodávat vynikající měkké hovězí maso z českého strakatého skotu, šťavnaté vepřové z přeštických černostrakatých prasat a prvotřídní uzeniny, připravené podle starých a osvědčených receptur jen z masa, soli a koření.
Hovězí maso
Zaměřili jsme se na původní české plemeno český strakatý skot (odtud zkratka čestr). Používáme primárně voly a jalovice. Zjistili jsme totiž, že z masa těchto zvířat dokážeme vyrobit dokonale křehké maso s výraznou a čistou chutí. Vybíráme si tuzemské dodavatele a sledujeme každý kus, který přijde na talíř našich hostů. Spolu s chovateli ovlivňujeme složení krmiva tak, abychom dosáhli optimálního mramorování tukem, díky kterému je maso šťavnaté. Dohlížíme i na kulturu přepravy a porážku. Maso si potom sami bouráme a necháváme ho zrát.
Vepřové maso
Naše vepřové pochází z velmi kvalitního plemene přeštického černostrakatého prasete. Tihle čuníci, kteří byli ještě před pár lety na vymření, mají díky větší tučnosti nepřekonatelně dobré maso a sádlo. Kříženci českého hřebenáče se starými anglickými plemeny dováženými na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko rostou pomalu, ale v chuti se jim vyrovná máloco. Dříve se z přeštických vepřů vyráběla legendární Pražská šunka.
Uzeniny
Na výrobu uzenin používáme maso z přeštíků, plemene česká landrasa a českého strakatého skotu od našich chovatelů. Na kvalitu dohlíží a jejím garantem je řezník František Kšána ml. A děláme to jednoduše! Víme, že stačí dodržet správný postup, poměr surovin a jejich konzistenci. Do uzenin přidáváme kromě masa a sádla jen sůl nebo Pragandu, koření a čerstvý český česnek. Naše výrobky plníme do nejkvalitnějších přírodních střívek, tak aby při kousnutí křupaly, a udíme je v kouři z tvrdého bukového dřeva.
Vlastimil Lacina Jiroš
Máte zájem o dlouhodobou spolupráci s tímto velkoobchodem?
Podívejte se na další ze stejné kategorie