Provozujeme vinařství. Specializujeme se na výrobu jakostních, přívlastkových a archivních vín. Zpracováváme odrůdy Müller-Thurgau, Muškát, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Tramín červený a další. Prodáváme Sauvignon, Svatovavřinecké či Chardonnay. Dále pěstujeme také pšenici, ječmen i slunečnici.
Modrý sklep je vinařství na Znojemsku. Naše vína vyrábíme z hroznů, které dozrály ve vinicích na Kraví hoře a Načeratickém kopci. Máme vysázeno 80 hektarů. Naší filozofií je pozorování a akceptování přirozených biochemických pochodů při tvorbě nového vína, protože víno je přírodní nápoj. Všechny hrozny se sklízejí ručně, vína kvasí v nerezových nádobách nebo dubových sudech a nechávají se minimálně jeden rok zrát v rozsáhlém pískovcovém sklepě.
ČERNÁ a ZLATÁ řada je tím nejlepším, co vám můžeme nabídnout. Můžete si vybrat mezi ročníky, pozdními sběry či výběry z hroznů nebo podle obsahu zbytkového cukru. Jedná se o vína, která získala ocenění ve vinařských soutěžích a směřujeme je zpravidla do gastronomie nebo vinoték.
Vína určená k archivaci jsou s tímto cílem již vyráběna a technologie je záměru uzpůsobena. Ne všechna vína jsou určena k archivaci, většina lahvových vín na dnešním trhu by se měla zkonzumovat do 2 roků po lahvování, po tomto termínu již ztrácejí jak ve vůni, tak chuti.
V našem archivu jsou i jiné ročníky, které můžeme nabídnout. Tato nabídka je pouze orientační a jedná se o výběr několika vín.
Tato kategorie vín se u nás vyrábí částečným řízeným kvašením. Sklizené hrozny se v malých objemech zpracovávají na pneumatickém lisu a vylisovaný mošt se nechá sedimentovat do druhého dne v odkalovacím tanku. Kvašení probíhá v teplotním rozmezí 16°C- 21°C 7 až 14 dní. Po dokvašení se víno stáčí z kvasnic. Důležitý je obsah kyselin v moštech. Hrubá kyselina jablečná se může díky kvasnicím odbourávat a proto je vhodné tento proces nechat proběhnout. Protože naše víno prodáváme až po roce ležení, dojde přirozenými pochody k vypadnutí vinného kamene a např. termolabilních bílkovin, které mohou způsobovat dodatečné sedimenty nebo zákaly v láhvích.
Tato vína jsou charakteristická svojí svěží lehkou vůní a chutí, jsou nejčastěji suchá a polosuchá s 2-10 g/l zbytkového cukru, mají 5-7 g/l kyselin, s obsahem alkoholu kolem 12% a jsou vhodná pro každodenní konzumaci.
Vladimír Mucha
Máte zájem o dlouhodobou spolupráci s tímto velkoobchodem?
Podívejte se na další ze stejné kategorie