AGRODRUŽSTVO -družstvo NOVÝ ŠALDORF (Vinařství Modrý sklep)

Kategorie:

Krátce o naší nabídce

Provozujeme vinařství. Specializujeme se na výrobu jakostních, přívlastkových a archivních vín. Zpracováváme odrůdy Müller-Thurgau, Muškát, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Tramín červený a další. Prodáváme Sauvignon, Svatovavřinecké či Chardonnay. Dále pěstujeme také pšenici, ječmen i slunečnici.

O naší firmě

Modrý sklep je vinařství na Znojemsku. Naše vína vyrábíme z hroznů, které dozrály ve vinicích na Kraví hoře a Načeratickém kopci. Máme vysázeno 80 hektarů. Naší filozofií je pozorování a akceptování přirozených biochemických pochodů při tvorbě nového vína, protože víno je přírodní nápoj. Všechny hrozny se sklízejí ručně, vína kvasí v nerezových nádobách nebo dubových sudech a nechávají se minimálně jeden rok zrát v rozsáhlém pískovcovém sklepě.

 

 

O našich produktech

Přívlastková vína

ČERNÁ a ZLATÁ řada je tím nejlepším, co vám můžeme nabídnout. Můžete si vybrat mezi ročníky, pozdními sběry či výběry z hroznů nebo podle obsahu zbytkového cukru. Jedná se o vína, která získala ocenění ve vinařských soutěžích a směřujeme je zpravidla do gastronomie nebo vinoték.

Archivní vína

Vína určená k archivaci jsou s tímto cílem již vyráběna a technologie je záměru uzpůsobena. Ne všechna vína jsou určena k archivaci, většina lahvových vín na dnešním trhu by se měla zkonzumovat do 2 roků po lahvování, po tomto termínu již ztrácejí jak ve vůni, tak chuti.

V našem archivu jsou i jiné ročníky, které můžeme nabídnout. Tato nabídka je pouze orientační a jedná se o výběr několika vín.

  • Müller thurgau (1979)
  • Irsai oliver (1979)
  • Veltlínské zelené (1979)
  • Rulandské bílé (1989)
  • Veltlínské zelené (1989)
  • Svatovavřinecké (1999)
  • Veltlínské zelené (1999)
  • Sauvignon (1999)
  • Sauvignon (1990)
  • Ryzlink rýnský (2015)
  • Sauvignon (1999)

Jakostní vína

Tato kategorie vín se u nás vyrábí částečným řízeným kvašením. Sklizené hrozny se v malých objemech zpracovávají na pneumatickém lisu a vylisovaný mošt se nechá sedimentovat do druhého dne v odkalovacím tanku. Kvašení probíhá v teplotním rozmezí 16°C- 21°C 7 až 14 dní. Po dokvašení se víno stáčí z kvasnic. Důležitý je obsah kyselin v moštech. Hrubá kyselina jablečná se může díky kvasnicím odbourávat a proto je vhodné tento proces nechat proběhnout. Protože naše víno prodáváme až po roce ležení, dojde přirozenými pochody k vypadnutí vinného kamene a např. termolabilních bílkovin, které mohou způsobovat dodatečné sedimenty nebo zákaly v láhvích.

Tato vína jsou charakteristická svojí svěží lehkou vůní a chutí, jsou nejčastěji suchá a polosuchá s 2-10 g/l zbytkového cukru, mají 5-7 g/l kyselin, s obsahem alkoholu kolem 12% a jsou vhodná pro každodenní konzumaci.

Kontaktní údaje

AGRODRUŽSTVO -družstvo NOVÝ ŠALDORF (Vinařství Modrý sklep)
K Letišti 2791/3
67181  Znojmo
Česká republika
49455966

Kontaktní osoba

Vladimír Mucha

Kontaktovat velkoobchod

Máte zájem o dlouhodobou spolupráci s tímto velkoobchodem?

Vložením e-mailu souhlasím s podmínkami ochrany osobních údajů.